
Kaikki keinot tarvitaan Ukrainassa
Ylen vaalikoneessa kysyttiin, pitäisikö EU:n lähettää joukkoja Ukrainaan, jos näyttäisi siltä, että Ukraina on häviämässä sodan. Vastasin kyllä.
Tänään kysymys ei tunnu niin abstraktilta, kun astun jälleen varuskunnan porteista sisään kertausharjoituksiin.

Euroopan uusivanha laitaoikeisto
Laitaoikeistolainen Chega-puolue on nousussa Portugalissa ja ennustetaan, että se saavuttaisi EU-vaaleissa erinomaisen tuloksen. Kansa, joka itse koki oikeistodiktatuurin ikeen, turvautuu jälleen heihin, jotka tarjoavat yksinkertaisia vastauksia vaikeisiin kysymyksiin.

Pullonkorkeista
Pullonkorkit.
Kiistelty aihe, mutta hyvä esimerkki siitä, kuinka EU-sääntelyllä voidaan tavoitella suuria vaikutuksia.

Syrjinnänvastaisen työn on jatkuttava
Tänään muistamme kansainvälistä homofobian, transfobian ja bifobian vastaista päivää. Vain 34 vuotta sitten tänä päivänä Maailman terveysjärjestö poisti homoseksuaalisuuden mielenterveyshäiriöiden listalta.

Liberaalien aika on nyt
EU-vaalit lähestyvät ja jäsenvaltioissa käydään taas tiukkaa poliittista vääntöä unionimme suunnasta. Erityisesti liberaalien on nyt syytä aktivoitua, sillä oikeistopopulistiset liikkeet ovat saaneet viime vuosina jalansijaa monissa maissa.

Ehdokasnumero julkaistu!
Kohtalon oikusta minulle arvottiin sama numero eurovaaleihin kuin joka minulla oli eduskuntavaaleissa.
Yritimme kampanjatiimini dataosaston kanssa laskea todennäköisyyttä sille, että sama numero arvottiin minulle kaksissa vaaleissa peräkkäin. Tehtävä ei ollut helppo, sillä muuttujia riittää.

Brysselillä on vaikutus ja merkitys
Facebookilla, Applella, Samsungilla ja Googlella ei yksinkertaisesti ole varaa olla toimimatta Euroopassa. EU:n sisämarkkinat ovat yksi maailman suurimmista talouksista, ehkä jopa suurin, joten sillä, mitä me täällä päätämme, on merkitystä. EU:n taloudellinen voima on muuttunut poliittiseksi voimaksi.

Ehdolla EU-vaaleissa!
Tarvitsemme EU:hun päättäjiä, jotka ymmärtävät unionin arvon, mutta tiedostavat myös sen puutteet, ja haluavat olla mukana rakentamassa parempaa Eurooppaa.

Kuulumisia lautakunnasta
Tänään istuin ensimmäistä kertaa Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa, jonka varajäseneksi minut nimitettiin elokuussa.

Perussuomalaisten yllätyksetön menneisyys
Orpo vannoi A-studiossa keskiviikkona käsi sydämellä, ettei hän tiennyt, millaisia kirjoituksia hänen hallituskumppaninsa ovat kirjoittaneet. Pääministeri siis myönsi, että on sulkenut silmänsä ja korvansa Suomen politiikan kehitykselle ja perussuomalaisten nousulle viimeiset vuodet.

Kallelta kysyttyä: opintotuki, korkeakoulujen rahoitus, asevelvollisuus ja turkistarhaus
Kysymyksiä on virrannut sähköpostiini sekä Instagramin postilaatikkoon. Kiitos kaikille kiinnostuneille ja kysykää rohkeasti, jos jokin asia on jäänyt askarruttamaan! Kokoan tähän postaukseen tiivistettynä joitakin vastauksiani esitettyihin kysymyksiin.

Matka tasa-arvoon ei ole päättynyt
Helsingin keskustassa, aivan Ateneumin takana, nousee monen tuntema Aikatalo. Mitä moni ei tiedä on, että sen rakennutti yksi Suomen ensimmäisistä naispuolisista kauppaneuvoksista ja kellosepistä, Olga Aikala. Hän oli kaikkien tarinoiden perusteella poikkeuksellisen vahva ja aikaansaava nainen, jonka pitkään elämään mahtui monia tragedioita.

Viisipäiväinen työviikko ei ole luonnonvakio
Kun viisaat tutkijat selvittivät maailmankaikkeuden ikuisia totuuksia, löysivät he sieltä Neperin luvun, Newtonin lait sekä viisipäiväisen työviikon.
Tai ainakin siltä työaikakeskustelujemme perusteella voisi olettaa.

Kallen Keltainen kirjakatsaus
Pari vuotta sitten mietin, mitä pitäisi seuraavaksi lukea. Olen aina ollut kova kuluttamaan kaunokirjallisuutta ja halusin aloittaa jonkun mittavan lukuprojektin.
Päätin siis lukea Tammen Keltaisen kirjaston järjestyksessä. Keltainen kirjasto on Tammen 1950-luvulla aloittama kirjasarja, jossa julkaistaan merkittävää ajankohtaista maailmankirjallisuutta.

Yksityisen turvallisuuden täytyy olla turvallista
Viime viikkoina olemme saaneet lukea hyvin paljon yksityisten turvallisuuspalveluiden työntekijöiden törkeistä rikoksista. Viime viikonloppuna saimme myös lukea Iso Omenan tragediasta. Tapahtumasta on tarjolla tietenkin hyvin vähän julkista tietoa, mutta varmuudella voimme sanoa, että kansalainen kuoli tilanteessa, jossa häneen kohdistettiin voimankäyttöä yksityisten vartijoiden toimesta.

Parempaa huomista emme saa toivomalla
Maailma, johon saavuin tuntui paistattelevan auringonpaisteessa. Neuvostoliiton romahdus oli vapauttanut kansakunnat ja päättänyt vuosikymmenien kylmän konfliktin, talous kasvoi ja teknologia hyppeli harppauksin tulevaisuuteen.

Kulttuuri maksaa itsensä takaisin
Kulttuuria ja sivistystä pidetään pehmeinä arvoina ja helposti jonain ylimääräisenä, kun päätetään, mistä leikataan. Ne eivät kuitenkaan ole ylimääräistä, ne ovat elintärkeitä.
On sanottu, että elämä ilman kulttuuria on vain selviytymistä – ei elämää. Kulttuuri – kirjallisuus, laulut, näytelmät ja elokuva – on yksi ihmisen perustarpeista.

Sähkötuet auttavat vähän ja tuhlaavat paljon
Hallitus on esittänyt sähkötukia, jotka menevät väärille ihmisille ja kannustavat vääränlaiseen käyttäytymiseen. Tukiesitys syytäisi rahaa kaikille, joilla on korkeat sähkökustannukset – riippumatta heidän oikeasta tarpeestaan tai heidän tuloistansa.

Simputus ei kuulu armeijaan
Helsingin Sanomat julkaisi tänään artikkelin Upinniemessä paljastuneesta simputusepäilystä. Rannikkoprikaatin tapahtumista epäillään useita ihmisiä. Tälläisiin epäilyihin on suhtauduttava äärimmäisen vakavasti.

Luonto ei palaa takaisin toivomalla
Tänään 190 YK:n biodiversiteettisopimuksen allekirjoittajamaata pääsivät harvinaiseen yksimielisyyteen siitä, että luonnon monimuotoisuutta tulee suojella. Maat sitoutuvat muun muassa suojelemaan jollain tapaa 30 % maa- ja merialueistaan vuoteen 2030 mennessä.