
Helsinki tarvitsee puolustajansa sote-päätöksissä
Sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitus, ja niiden järjestäminen, muodostavat osan Helsingin hyvinvoinnin laskukaavasta, mutta kokonaisuuteen liittyvät vahvasti myös sosiaaliturvan taso, asunto- ja tukipolitiikka, koulutus sekä maahanmuuttopolitiikka.

Satamatunnelipäätös oli väärä
Eilen äänestettiin Länsisataman tunnelihankkeesta.
Keskustelu satamatunnelin ympärillä keskittyi siihen, että saataisiin rekat pois Jätkäsaaresta. Rekkaralli tiheästi rakennetun asuinalueen läpi on ongelma, jota mikään tunneli ei välttämättä ratkaise.
Lautakunta valitsi kahden vaihtoehdon väliltä. A-vaihtoehdossa tunnelin suuaukko avautuisi aivan Lapinlahden vieressä, kun taas D-vaihtoehdossa tunneli etenisi kauemmaksi Länsiväylälle.

Kaupungin on kestettävä aikaa
Poliitikot ovat vastuussa siitä, etteivät he ruoki ajatusta siitä, ettei meillä ole varaa tai aikaa tehdä kestävää kaupunkisuunnittelua.

Käyttöhuoneet voivat olla ratkaisu
Tänään eduskunta kielsi Helsinkiä kuuntelemasta asiantuntijoita torppaamalla kansalaisaloitteen käyttöhuoneista.

Temu tulvii Suomeen
Kiinalainen halpakrääsä ei ole mikään luonnonvoima. EU on tulliliitto ja hallitsee ulkorajojaan. Tullivapauden poistamalla, korkeampia käsittelymaksuja lisäämällä ja tarkempaa valvontaa järjestämällä voimme vaikuttaa.

Olen ehdolla kunnallisvaaleissa!
Asetun ehdolle kevään kuntavaaleissa Helsingissä, koska haluan nähdä synnyinkaupunkini menestyvän.
Politiikka, joka pitää kiinni ilmastotavoitteista, kannustaa kasvuun, tukee joukkoliikennettä ja panostaa inhimilliseen kaupunkiympäristöön, on avain Helsingin menestykseen.

Mahdoton Marrakesh hukkuu ruuhkiinsa
Marrakesh on Atlasvuorien juurille rakentunut muinainen kaupunki, joka koostuu laajasta vanhasta kaupungista sekä sen ympärille nousseesta modernimmasta kaupungista. Marrakesh on oikeastaan malliesimerkki siitä, mitä käy, jos kaupungissa ei ole järkevää julkista liikennettä.

Kirjavuoteni kärki
Listasin uudenvuoden kunniaksi viisi tietokirjaa, jotka luin kuluneena vuonna. Nämä kirjat tekivät minuun vaikutuksen, valaisivat ja varoittivat.

Käyttöhuoneet käyttöön
Jos meillä olisi 40 vuoden ajalta kansainvälisesti tutkittua tietoa jonkun hoitomenetelmän käytöstä, niin sen sivuuttaminen julkisissa ratkaisuissa olisi vastuutonta. Näin me kuitenkin teemme, kun emme toteuta käyttöhuonekokeilua Helsingissä.

Turkistarhojen tarpeeton tautiuhka
THL tiedotti tänään, että turkistarhaus muodostaa nykymuodossaan vakavan riskin väestön terveydelle. Tämä tarkoittaa, että turkistarhojen valvontaa ja tautiturvallisuutta on parannettava, mikä taas heikentää entisestään turkistarhauksen jo ennestään kehnoa kannattavuutta.

Joukkoliikenteen lipunhintojen nosto on virhe
Kokoomuslaisten ja perussuomalaisten valinta HSL:n hallituksessa nostaa merkittävästi lipunhintoja on väärä päätös.

Näkemykseni nikotiinituotteista
Jos annamme tuottoa tavoittelevien yritysten myydä vahvasti riippuvuutta aiheuttavia aineita sääntelemättä, päädymme tilanteeseen, jossa sarjakuvissa mainostetaan purukumin makuista nuuskaa. Siksi meidän ei tule kuunnella tupakkayhtiöiden lobbareita, kun säädämme tupakkatuotelakeja.

Living Planet -reportti paljastaa kuolevan maailman
Maailmamme on kuolemassa. Ensin hitaasti, sitten ryminällä. Viime viikolla julkaistiin WWF:n Living Planet -raportti, jossa kerrottiin, että lähes kaikki luontokadosta kertovat mittarit ovat punaisella ja tahti vain kiihtyy.
WWF:n raportin mukaan selkärankaisten villieläinten populaatiot ovat kutistuneet 73 % viimeisen 50 vuoden aikana.

Suomalainen kirjallisuus on kriisissä
Suomalaiset ovat pitkään olleet ylpeää kirjakansaa, ja olemme kirjoittaneet teoksia, jotka ovat kiistatta maailmankirjallisuuden klassikoita. Kauniita, tärkeitä, viihdyttäviä ja valistavia kirjoja, joita ilman Suomi ei olisi Suomi. Tämä on vaarassa muuttua.

Esplanadin kokeilu ja autojen kaupunki
Keskustelussa siitä, onko Esplanadi viihtyisä juuri nyt, unohdetaan kuitenkin, mitä tämäkin kokeilu edustaa: ajatusta siitä, että kaupungin on oltava ihmisille, ei autoille. Ja, että kadut ovat kohtaamispaikkoja, eivät vain tapoja päästä paikasta A paikkaan B mahdollisimman nopeasti.


Muutos alkaa salakavalasti, mutta nopeasti
Muutos alkaa salakavalasti. Ensin sitä hädin tuskin huomaa ja sitten onkin jo liian myöhäistä. Olen nyt todistanut muutosta vaalikentillä, vaalipaneeleissa sekä internetin keskustelupalstoilta. Se, mikä oli ennen järjetöntä ja syvästi loukkaavaa, on nyt jopa hyväksyttävää ja sen kuulee tiettyjen puolueiden ehdokkailta.

Vaaleilla on merkitys, kuten Brexit opetti
Saavuin syyskuussa 2016 Lontoon Paddingtonin asemalle vaihto-oppilaana. Edessäni oli vuosi Warwickin yliopistossa maassa, joka oli juuri tehnyt kohtalokkaan virheen äänestäessään Brexitistä. Vuoden aikana todistin, kuinka valtio vajosi poliittiseen kaaokseen, kun päättäjät riitelivät siitä, mitä Brexit edes oikeastaan tarkoitti.

Chat control -aloite on monin tavoin ongelmallinen
Lainsäädäntö on tasapainottelua tärkeiden oikeuksien välillä. Välillä hyvätkin aikomukset johtavat vaaralliseen sääntelyyn. EU-komission Chat Control -aloite, vaikka se onkin syntynyt aidosta ja vakavasta ongelmasta, menee liian pitkälle vaatimuksissaan enkä usko, että EU-kansalaisten oikeutta yksityisyyteen voidaan turvata, jos aloite menee läpi.

Kiinan valtion tukemat sähköautot eivät olekaan halpoja
Yhdysvaltain kauppaministeri Janet L. Yellen pyysi toukokuussa Eurooppaa liittymään Yhdysvaltain alkavaan kauppasotaan Kiinaa vastaan. Yhdysvallat ovat jo nostaneet tulleja kiinalaisten sähköautojen ja -komponenttien kohdalla.